About Me

Malaysia
Kurus Langsing bersama L'AROME. Info lanjut 012-668 9674 Cik Jue

Followers

Popular Posts

Search This Blog

Monday, November 14, 2011

Lagi Info Langkah Memilih Minyak Wangi Yang Sesuai

 
  • Ketahui fungsi minyak wangi iaitu daripada jenis Eau de Parfum (minyak) atau Eau de Toilette (semburan).
  • Eau de Parfum lebih bertahan lama berbanding Eau de Toilette.
  • Bau haruman pada botol tidak semestinya sama selepas anda memakainya. Sebaiknya, sembur haruman pada kertas atau di pergelangan tangan untuk mendapat pengesahan.
  • Biarkan beberapa minit untuk mendapatkan bau sebenar meresap lalu dipastikan serasi atau tidak.
  • Sembur minyak wangi pada pergelangan tangan, bahagian nadi dan leher untuk memastikan haruman tahan lama dan merebak.
  • Tidak semestinya haruman yang dipakai orang lain sama kesannya dengan anda kerana faktor biologi dan hormon badan manusia.
  • Hidu biji kopi andai anda ingin segera menghilangkan bau haruman dan mencuba haruman lain.
  • Ada minyak wangi menjanjikan haruman berkekalan sehingga lapan jam apabila disembur. Secara purata kesan bau haruman mampu bertahan empat jam.
  • Akhir sekali, jangan malu mendapatkan bantuan jurujual untuk memperoleh lebih banyak maklumat mengenai sesuatu produk.

15 comments:

ChaCha said...

slalu tempek kat pergelangan je...

Muhamad Zulkarnain said...

ChaCha :Banyak lagi bahagian ada perlu letak,ko search dalam blog aku ni.ada lagi info :-)

kinah said...

ok gak info ni.. thankz

Muhamad Zulkarnain said...

kinah :sure la ok awak :-)

Nur Haslinda Zainal said...

nice. mmg selalu sembur kt part2 tu je pun.. :)

Muhamad Zulkarnain said...

Nur Haslinda Zainal :ha,lain tempat pon boleh tau..cuba search dalam blog saya bahagian semburan.nanti mesti tau :-)

Cik Nynna said...

haha , minyak wangi ni memang suka lah :) n memang slalu sembur kat part situ :)

Muhamad Zulkarnain said...

Cik Nynna :part situ jer,ada lagi part tau.cuba read sini http://zulzol.blogspot.com/2010/10/kawasan-paling-efektif-memakai-haruman.html

Eena Arrina said...

letak kat mana2 je asalkan kat nadi..bru jadi wangi..lalalalaa :P

Cik Nynna said...

hehe :) oke oke :) i read now ..hehe

Muhamad Zulkarnain said...

Eena Arrina :uisk jangan fikir bukan2 ...kang lain jadi ni.nakal eh ???

Eena Arrina said...

ehee..yeke :P lupa lak kat situ pon nadi.heee *alamak,trlepas ckp* cmne nie ????

Muhamad Zulkarnain said...

Eena Arrina :kena beli perfume la, huhu

Eena Arrina said...

yela.nak beli la..hihi :P sbb beli.awk bayar.ahaks.

Eena Arrina said...

yela.nak beli la..hihi :P sbb beli.awk bayar.ahaks.

Ki$$ For More Information

Blog Archive

Blog Walking

Pengunjung Perfume