About Me

Malaysia
Kurus Langsing bersama L'AROME. Info lanjut 012-668 9674 Cik Jue

Followers

Popular Posts

Search This Blog

Wednesday, February 2, 2011

Naim's Perfume Mengucapkan : Happy Chinese New Year GONG XI FA CAI 2011

Happy Chinese New Year
GONG XI FA CAI 
2011
" MAY GOOD LUCK and GOOD FORTUNE 
ALWAYS BE WITH YOU "

Best Wishes ,
http://zulzol.blogspot.com/

Tips Pewangi Badan Tahan Lama


Bagi mengekalkan wangian badan kekal untuk jangka masa yang panjang,  langkah-langkah yang berikut boleh membantu anda menyesuaikan kesegaran wangian walaupun dalam pelbagai aktiviti yang dilakukan.

  • Semburkan pada bahagian leher dalam kuantiti yang sederhana.  Semburkan sedikit di bahagian belakang telinga dan ratakannya menggunakan jari.
  • Semburkan juga di bahagian siku, pergelangan tangan dan juga di belakang lutut bagi menambah wangian tubuh anda.
  • Elakkan daripada menggosok wangian di kedua pergelangan tangan.  Gosokkan itu sebenarnya menghilangkan aroma wangian di bahagian pergelangan tangan anda.
  • Anda digalakkan menggunakan jenis wangian sama dalam pelbagai produk seperti sabun mandi, losyen badan dan deodoran bagi menambah aroma wangian yang dipakai.

TIPS Cara Mudah Pakai Perfume

Kalau selalu beli yang bau floral, cuba kali ni beli yang musky ke, oceanic ke, fruity ke.  Tak salah pun kita ada banyak perfume sebab hari2 boleh tukar lain2 bau.


Perfume baru dah ade, so nak share la tip2 ringkas untuk pakai perfume tu. Sebelum ni memang dah banyak tulis tips pasal pefume. Tapi hari ni nak share 3 yang utama je.


1. Sembur perfume pada BADAN bukannya pada baju. Selalu kita pakai perfume selepas pakai baju kan? So kali ni sembur perfume dulu baru pakai baju tau.

2.Tumpukan semburan perfume pada kawasan2 yang bernadi seperti pergelangan tangan, leher, bahagian dalam siku, bahagian pelipat lutut dan bahagian tengah antara 2  buku lali kaki.

3. Pakai perfume dari kaki ke atas. Selalunya kita pakai perfume mulda dari badan ke bawah kan? Cuba terbalikkan iaitu mulakan dari bahagian kaki. Kaedah ini dapat menguatkan lagi  bauan perfume tersebut.
Ki$$ For More Information

Blog Archive

Blog Walking

Pengunjung Perfume