About Me

Malaysia
Kurus Langsing bersama L'AROME. Info lanjut 012-668 9674 Cik Jue

Followers

Popular Posts

Search This Blog

Tuesday, October 5, 2010

Kawasan Paling Efektif Memakai Haruman

Tips Perfume


Perfume dapat meningkatkan keyakinan diri. Cuba beberapa tips berikut ini untuk memaksimakan perfume anda. 


 Biasakan memakai perfume anda selepas mandi.Pakai setelah badan agak kering. Jangan terus memakainya setelah habis mandi. Tunggu sejenak agar kulit anda memproduksi minyak alami tubuh.

1. Untuk memastikan wangian dari minyak wangi anda berkembang secara baik, oleskan perfume atau minyak wangi paling sedikit 1 jam sebelum anda pergi untuk memberi waktu kepada minyak wangi untuk mesra dengan minyak pada kulit anda.
2. Anda mulai gunakan perfume ke titik-titik tertentu bahagian nadi. cthnya pergelangan tangan.
3. Kenakan minyak wangi secara berlapis. Iaitu anda harus menggunakan sabun, krim dengan wangi yang sama dengan minyak wangi anda.Dengan mengenakan wangian secara bersama membuat keharumannya tahan lebih lama.
4. Kunci dari wangian adalah jika anda menggunakan pelembab (krim) wangi dan perfume. Sebaiknya oleskan perfume terlebih dulu, kemudian krim. Krim ini akan mengunci bau perfume tersebut. 
5. Anda juga jangan memakai perfume semasa mengenakan perhiasan ataupun dekat perhiasan. Kerana perfume akan merosakkan perhiasan tersebut .

Membandingkan Perfume Tulen & Palsu

Ramai diantara pengguna tidak dapat membezakan sama ada perfume yang dijual itu original atau tiruan. Kebanyakan mereka menjual perfume di internet mahupun di luar boleh meletakkan perkataan "ORIGINAL" dengan sesuka hati. Sebenarnya agak sukar juga untuk membezakan kerana pengeluar barang-barang tiruan amat bijak serta mempunyai teknik dan peralatan digital moden serba canggih yang boleh menghasilkan cetakan yang baik. Mereka mampu menghasilkan replika yang hampir serupa dengan perfume berjenama terkenal seluruh dunia dalam pasaran hari ini.

Jika dilihat secara kasar, perfume tiruan mempunyai nama dan bentuk tulisan yang sama dengan perfume original, botol yang hampir sama serta kotak dan bau yang hampir serupa. Ia boleh didapati daripada pengedar dengan harga yang terlalu murah atau lebih teruk, harganya sama dengan yang original. Sebagai pengguna anda mungkin tidak pasti atau tidak tahu langsung bahawa perfume tersebut adalah tiruan. Jadi berhati-hati, ok!

Penghasilan dan penjualan barangan tiruan adalah masalah yang dihadapi di seluruh dunia. Berjuta-juta barangan cetak rompak dikeluarkan dan dijual setiap tahun. Dianggarkan lebih 10% perfume di dalam pasaran adalah tiruan.

BERHATI-HATI DENGAN STOK PERFUME LAPUK ATAU SUDAH ROSAK

Buat pengetahuan anda, perfume boleh rosak. Jangka masa untuk ia rosak bergantung kepada suhu, cahaya dan lama ia disimpan. Kadangkala apabila sesuatu kedai yang menjual perfume ditutup, mereka menjual stok perfume mereka yang sudah lama. Perfume-perfume yang sudah lapuk ini biasanya dijual di laman lelongan, kedai-kedai diskaun pada harga yang sangat-sangat murah. Jangan tertipu. Sentiasa pastikan penjual menjual perfume yang masih segar (baru), bukannya stok lama.
Bagaimana anda boleh mengenalpasti bahawa ia adalah perfume tiruan atau original? Di sini saya berikan tips mudah bagaimana untuk membezakan antara perfume asli dengan yang tiruan.

Hot Perfume 2010 / 2011

 

Promosi Branded Reject Perfume...


200ml - RM240.00
150ml - RM190.00
125ml - RM180.00
100ml - RM170.00
75ml  - RM140.00
50ml  - RM120.00
30ml  - RM100.00

Keterangan Lebih Lanjut Berhubung Dengan Naim's Perfume +60126689674

Calvin Klein MAN by Calvin Klein for Men [50ml EDT]


Calvin Klein Man Cologne by Calvin Klein, Calvin klein man launched in 2007. This is a fresh spicy fragrance that will surely make any man feel irrsistable.with top notes such as rosemary,mandarin,bergamot and violet leaf. Middle notes of nutmeg, bay,spearmint, incense. Base notes features cypress, guaiac,sandalwood and amberwood. Great for day or night wear.
Year Introduced: 2007
Scent Type: Woody
Top Notes: Rosemary, Mandarin, Bay, Nutmeg, Incense, Spearmint, Cypress Wood, Bergamot, Violet Leaf, Guaiac Wood, Sandalwood, Amberwood, Musk

 

Angel A*Men by Thierry Mugler for Men [100ml EDT]Angel Cologne by Thierry Mugler, Launched by the design house of thierry mugler in 1996, angel is classified as a sharp, oriental, woody fragrance. This masculine scent possesses a blend of mint, coffee, caramel, lavender, and tar. It is recommended for daytime wear.
Ki$$ For More Information

Blog Archive

Blog Walking

Pengunjung Perfume