About Me

Malaysia
Kurus Langsing bersama L'AROME. Info lanjut 012-668 9674 Cik Jue

Followers

Popular Posts

Search This Blog

Saturday, August 20, 2011

Tips Yang Aku Ambil Berat Ketika Memilih PERFUME Yang Berkualiti

 
Haa....ni adalah koleksi kegemaran aku, boleh dikatakan 6/10 aku memakai setiap hari, bersusuain dengan keadaan..Dalam artikel ini aku ingin berkongsi beberapa tips yang anda boleh gunakan untuk memilih minyak wangi yang sesuai untuk anda. Baiklah tanpa membuang masa berikut merupakan beberapa tips yang anda boleh cuba :-
  • Cuba Minyak Wangi Pada Waktu Tengah Hari -Ini kerana deria bau kita berada pada kemuncak pada waktu ini. Dengan ini anda dapat memilih minyak wangi yang tepat dan sesuai dengan u all.
  • Ketahui Bau Kegemaran Anda -Jurujual minyak wangi mempunyai pengalaman tentang jenis-jenis minyak wangi dan mereka mampu memberi cadangan berdasarkan kegemaran u all. Jika u all sukakan bau buah-buahan, beritahu kepada jurujual mengenai kegemaran anda tersebut.Mereka akan mencadangkan minyak wangi yang sesuai dengan anda.
  • Jangan Gosok Di Pergelangan Tangan -Reaksi yang biasa orang lakukan apabila mencuba minyak wangi adalah dengan cara menggosok kedua pergelangan tangan. Jangan lakukannya kerana ia mungkin akan merosakkan komposisi molekul minyak wangi dan menjejaskan bau sebenar. Biarkan ia kering sendiri di tangan anda.
  • Elakan Memakai Minyak Wangi Sebelum Memilih -Jika u all memang bercadang membeli minyak wangi elakkan dari memakai minyak wangi dari rumah. Lebih-lebih lagi jika anda menyembur minyak wangi pada pergelangan tangan anda. Ini kerana campuran dua minyak wangi ini dikhuatiri akan menjejaskan bau sebenar dan komposisi minyak wangi yang ingin anda cuba.
  • Jangan Gopoh Ketika Membeli Minyak Wangi -Sesetengah minyak wangi hanya akan mengeluarkan bau sebenar dengan lebih jelas setengah jam atau beberapa minit selepas pemakaian. Jika u all mencuba minyak wangi dan sukakan baunya jangan terus beli! Ronda-ronda dahulu dan tunggu beberapa minit untuk memastikan anda dapat membuat keputusan yang baik. Lebih-lebih lagi jika u all bercadang untuk membeli minyak wangi yang mahal.
So aku harap artikel kali ini bermanfaat dan dapat membantu anda memilih minyak wangi yang sesuai untuk anda.Kongsi pendapat anda di bawah dan jangan lupa untuk share artikel ini.

44 comments:

miss wh0 said...

baru tau..ok jap lgi nak g cri minyak wangi...naim ader x minyak wangi yg modal dia modal dak belajar..hihi...

Muhamad Zulkarnain said...

miss wh0 :model dak belajar mana ada, kalau bugjet utk orang belajar beli perfume ada :-)

miss wh0 said...

yes2..2 mksud saye..huhu..ader ker??modal ngan budget xsame ek..huhu..klu ader nnt ckp ek..nak tgk...

Azmi Khan said...

sy pakai minyak wangi bady shop.....
org bg hadiah.....

Muhamad Zulkarnain said...

miss wh0 :uisk,maaf 2,3 hari bz dgn shoping raya...sure ada price harga student.dalam 50ml-rm110 ok x ???

Muhamad Zulkarnain said...

Azmi Khan :bady shop..uisk datang dari mana 2 ????

Azmi Khan said...

typing error....
body shop......
haha.....

Muhamad Zulkarnain said...

Azmi Khan :huhuhu, mata da penat kot 2...cool.mata walaubagaimana pon menahan ia beb :-)

zana@virus90!!! said...

hehehe..like this tips :)

Muhamad Zulkarnain said...

zana@virus90!!! :tq zana...

miss wh0 said...

ok gak 2...cukop lah...erm bape harge...huhu

Ibnu Siswoyo said...

Terima kasih atas infonya sahabat.
Jadi lebih tahu tipsnya kalau mau memakai minyak wangi

shalina said...

nice tips ! semalam baru singgah booth minyak wangi :D

Muhamad Zulkarnain said...

miss wh0 :erm kalau student selalu ambil botol yg 50ml-rm110 siap pos by Gdex...macan mana????

Muhamad Zulkarnain said...

Ibnu Siswoyo :alway's welcome,gunala ilmu ini sebaik mungkin orait :-)

Muhamad Zulkarnain said...

shalina :wah,perfume raya ker usyah..ada bran yg dapat ???

shalina said...

usha tapi tu la,.susah nak dapat..dibaginya saya semua minyak wangi..mane tak dah bercampur..haha..sy tak suka yg keras2 ..ngeee :D

Muhamad Zulkarnain said...

shalina :owh,lari la bau nya sedikit demi sedikit.try usyah sekali jer...x pon naim's perfume ada jer :-)

shalina said...

tapi mcmana nak bau naim punya perfume? huhu..sy ni cerewet..wee~

hatikubaik|mohdhazlan Dreadlock said...

ooo ..bagi tester satu ..hehe

Muhamad Zulkarnain said...

shalina :erm,2 yg susah 2..kalau macan org yg dah biasa dgn perfume ni dia tau mana nak oder..macan ni la, u try g kedai perfume..usyah2 dulu brand mana minat..kalau berminat dgn naim's call/sms orait.......tp sebelom raya :-)

Muhamad Zulkarnain said...

hatikubaik|mohdhazlan Dreadlock :abg x da jual tester la der :-)

cili_kering said...

terbaek tips ko nie..
dah citer2 nie..bagi lhaa 1 minyak wangi at ak..
nak pakai tok raye nnty..=)
hehehe...

Muhamad Zulkarnain said...

cili_kering :uisk,bagi x da la der.pokai abg nak raya ni...dah nak raya ni macan2 nak guna ni :-)

fiqasaiful said...

selalu gosok perfume kat tangan tuh..baru tahu xleh.....thanks 4 da info ya

Muhamad Zulkarnain said...

fiqasaiful :yeah...jangan gosok tau.nanti kurang bau dia :-)

fiqasaiful said...

ok cik perfume....tp kan,perfume lelaki sedap lgi bau dia dri perfume ppuan...

^NaMy^ said...

selalunye namy men sauk je mane yg sesuai ngn idung namy..hahaha

Muhamad Zulkarnain said...

fiqasaiful :x jugak,ada yg best2 bau perempuan..nak ikutkan perfume women lagi banyak pada boy :-)

Muhamad Zulkarnain said...

^NaMy^ :2 namanya...universal :-))

^NaMy^ said...

ouh :D

azlanmatt said...

nice n3...perfume dh abis... trpaksa pakai perfume kete... wangi jgk.. hahahah

Muhamad Zulkarnain said...

azlanmatt :hahaha,ok jugak ayat lu der.tq 4 coment ia...odw buat contest ni..nanti aku PM semua :-)

azlanmatt said...

bereh2....

Khairul Bakhtiar said...

Everytime saya pakai perfume, kepala saya start pening. Kalau bau perfume orang lain takper. Tapi saya memang kalau pakai terus pening. Any idea?

Regards,
www.UsahawanSME.com

Muhamad Zulkarnain said...

Khairul Bakhtiar :maby perfume yang saudara bau adalah jenis kerasor wody,cuba try bau yg soft fruity...saya rasa bau 2 x da masalah bagi diri seseoang pengguna :-)

Khairul Bakhtiar said...

Ok, thank you for the feedback. I'll give it a try.

Muhamad Zulkarnain said...

orait frenz....

ChaCha said...

good tips :)

daim said...

whooooaaaa!! very informative~ :D

maybe D patut cube bile pilih perfume nangti~

Muhamad Zulkarnain said...

daim :orait.x kisah..any time i'm here :-)

an nyek said...

la, mcm nie rupanya nak pilih minyak wangi...seyes ak tak tau...bru tau yg jgn gosok tu...biasa buat...thanx 4 da info ^_^

Muhamad Zulkarnain said...

an nyek :ok bro...most welcome :-)

web hosting said...

Very informative article you have got here. I love reading this kind of stuff. This is truly a great read for me. I hope to see more articles from you.

Ki$$ For More Information

Blog Archive

Blog Walking

Pengunjung Perfume